YAKLAŞIK BİR YILDIR BLOGLA İLGİLENEMİYORUM İŞLERİMİN YOĞUNLUĞUNDAN.İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.İNŞALLAH YAZ DÖNEMİNE DOĞRU GÜNCELLEME YAPACAĞIM.BUGÜN 18 MART 2014 SALI

23 Haziran 2012 Cumartesi

Hatice Hanım'ın Sorusunun Cevabı

Bir sorum olacaktı :) Yurtdışından gelen ve türkce dışında 3 dil bilen bir psikoloğun iş bulma şansları yüksekmidir ? Ayrıca, maaşlarda fark oluyormu ? Cavabınız için 

teşekkürler 


Cevap : 
Diplomanız ülkemizde geçerliyse, YÖK denkliğini kabul ediyorsa neden iş bulamayasınız ki? Rehabilitasyon merkezleri,kreşler,özel hastaneler,danışmanlık şirketleri ilk adımda iş bulabileceğiniz yerler.

Yabancı dil avantajınızla firmaların insan kaynakları birimleri başta olmak üzere birçok özel işletme de iş bulabilirsiniz.Bazı danışmanlık şirketleri özellikle yabancı dil arayabiliyor iş alımlarında.

Devlet memuriyetinde yabancı dilin avantajı dil tazminatında ve bazı pozisyonlara yapılacak atamalarda katkı sağlıyor.Akademik personel olmak istiyorsanız dil puanınız (KPDS veya ÜDS) size katkı sağlar.Bunun yanısıra bilimsel araştırmaların yapıldığı proje ekiplerine dahil olabilirsiniz.

Lütfen unutmayın; yabancı dil seviyenizi gösteren ve ülkemizde kabul edilen herhangi bir dil sınavının yeterliliğinizi gösteren sonuç belgesi lütfen dosyanızda bulunsun.

İyi çalışmalar.

Uzman Sayfası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder