YAKLAŞIK BİR YILDIR BLOGLA İLGİLENEMİYORUM İŞLERİMİN YOĞUNLUĞUNDAN.İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.İNŞALLAH YAZ DÖNEMİNE DOĞRU GÜNCELLEME YAPACAĞIM.BUGÜN 18 MART 2014 SALI

9 Ağustos 2011 Salı

Psikolog İçin Sağlık Müdürlüğü'nde Çalışma Şartları Nasıl?

Kadriye Hanım'ın Sorusu:
Ben bu atama dönemiminde tercih yapmak istiyorum ve bazı sorularım var:
1. Sağlık müdürlüklerinde psikologların çalışma şartları nelerdir, ne kadar maaş alırlar ve maaşlarına ek başka bir ücret alırlar mı?
2. Toplum sağlığı merkezlerindeki psikologların çalışma şartları nelerdir, ne kadar maaş alırlar ve maaşlarına ek başka bir ücret alırlar mı?
3. Sözleşmeli personelin atama şartları nelerdir? Örn. evlilik durumunda ya da başka şartlarda tayin isteyebilir mi?



Uzman Sayfası:
1.Müdürlük tarafından belirlenen programlarda görev alırsınız(Sürücü Davranışları,Sigara Bıraktırma,Hastane Geçici Görevlendirmeleri,Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Geçici Görevlendirmeleri,Halka Yönelik Bilgilendirme Amaçlı Seminerler vb.)
2.Psikologlar Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapmaz,yapamaz.Psikologlar Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde görev yaparlar.Hastaneden farklı bir çalışma ortamı vardır;hasta takibi tarafınızdan yapılır,merkezin fiziki yapısı hastanelerden daha iyi ve ferahtır.Ağırlıklı olarak Şizofreni gibi ağır görüntüye sahip profillerle çalışmalar yapar.Aile çalışması yapılır.Bireysel,grup terapi eğitimleri alır ve uygular.Aynı zamanda Psikiyatrist,Sosyal Çalışmacı,en az iki hemşire ve personel(ler) görev yapar.Hastane de görev yapan meslektaşları ile aynı maaş ve döner sermaye ödemesini alır.
3.Sözleşmeli(4b) çalışanın atamalarında bakanlığın protokolü bulunan bakanlıklar yanısıra eş durumu atama şartlarını inceleyiniz.Zorluk yoktur ancak istisnai durumları öğrenmeniz gerekmektedir.Bulunduğunuz il ya da ilçede bulunan en yakın devlet hastanesinin personel şubesine 15 dakika uğramanız yeterli olacaktır ayrıntılı bilgi için veya herhangi bir sendikanın merkezi noktalarda bulunan şubelerine uğrayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder