YAKLAŞIK BİR YILDIR BLOGLA İLGİLENEMİYORUM İŞLERİMİN YOĞUNLUĞUNDAN.İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.İNŞALLAH YAZ DÖNEMİNE DOĞRU GÜNCELLEME YAPACAĞIM.BUGÜN 18 MART 2014 SALI

9 Ağustos 2011 Salı

Psikolog (Adayı) KPSS'de Hangi Bölümlerden Sorumludur?

Ayşegül Hanım'ın Sorusu:
selamlar
bir kaç sorum olacak. şu anda psikoloji bölümü 3. sınıfı bitirmiş bulunuyorum. seneye kpss'ye gireceğim ve bu konuda hemen hemen hiç bir bilgim yok.
1) kpss'de hangi bölümlerden sorumluyum?
2) istanbul'da çalışmak istiyorum fakat çok az atama yapıldığını duydum. yüksek bir puan alsam da atanamama ihtimalim nedir sizce??
3) kadrolu atanabileceğim çalışma alanları hangileridir?
4) ne kadar maaşla işe başlarım acaba??
5) kpss 2012 temmuz ayında olacak sanırım atamalar için ne kadar bekleniyor??
ilgilendiğiniz için şimdiden teşekkür ederim.



Uzman Sayfası:
1.Psikolog(Adayı) her yıl KPSS'ye girebilir.Yıllardır bilinen bir yanlış vardır iki yılda bir girebiliriz şeklinde.O girmediğimiz yıl var ya öğretmenlerin,kamucuların girdiği yıl işte o yıl cumartesi sabah oturumuna girerseniz size branş atamasında lazım olan KPSS P3'ü Genel Kültür Genel Yetenek sınavlarından alabilirsiniz.Sorunuza genel cevap;sorumlu olduğumuz alanlar Genel Kültür,Genel Yetenek sorularıdır.
2.İstanbul için hangi bakanlık olursa olsun bugün itibariyle(09/08/2011 Salı) tavsiyem minimum 82 KPSS P3'tür.
3.Kadrolu olarak Sağlık Müdürlüğü,Büyükşehir Belediyeleri,Emniyet ,SHÇEK,İl Afet Müdürlükleri,Üniversite(Mediko veya hastane-bazı arkadaşlar akademisyenlik anlayabiliyor sakın ha,yanlış anlama olmasın diye belirtiyorum özellikle),YurtKur,İçişleri Bakanlığı(Valilik),DışişleriBakanlığı,Çalışma Bakanlığı,Adalet Bakanlığı ayrıca açıktan kadrolu ataması yapma hakkına sahip olan Askeri Kurumlar.
4.Alacağınız maaş atandığınız kurumun ek ödemeleri(İyileştirme,ek ders,performans,döner sermaye vb.) düşüldükten sonra netlik kazanır.Kurumlar arası fazla fark yoktur.
5.Tarih doğrudur(Eğer ÖSYM sınavlarında yine problem çıkmazsa:) Tercihlerin tesliminin son gününden itibaren sonuçların açıklanmasıyla beraber göreve başlama süreniz en fazla bir ayı bulu(Sağlık Bakanlığı) diğer kurumlarda güvenlik soruşturması gibi durumlardan dolayı üç ayı bulabilir(Cezaevi,Emniyet,Adliye.).

3 yorum:

  1. Bende bu İstanbul sevdalılarını anlayamıyorum. Sanki diğer yerler mahrumiyet bölgesi. Buraya geldikten sonrada trafikten, yoğunluktan, hayat pahalılığından, zamansızlıktan şikayet edenler burası için yanıp tutuşanlar değil mi? Gelin gelin sizde gelin hepinize yetecek kadar yer var. (Aslında artık yer yok çünkü yüzölçümü çokta büyük olmayan bu şehirde sonunda 15 milyon olmayı başardık. Birde kayıtdışı nufüsuda eklerseniz ne kadar çok(!) yer kaldığını daha rahat hesap edeceksiniz)

    YanıtlaSil
  2. ben cevaplar için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. merhaba. Hala bu sayfayla ilgileniyor musunuz bilemiyorum ama sorularim var.Son yil formasyon alirsak bununla pdr icin atamaya katilabilir miyiz? Formasyon psikolog kimligimizi zedeler mi? Psikoloji mezunlari hangi yillarda sinava girebilir, sonu tek ile biten mi? Pdr atanmasi icin hangi yillarda girebiliriz? Tesekkurler

    YanıtlaSil