YAKLAŞIK BİR YILDIR BLOGLA İLGİLENEMİYORUM İŞLERİMİN YOĞUNLUĞUNDAN.İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.İNŞALLAH YAZ DÖNEMİNE DOĞRU GÜNCELLEME YAPACAĞIM.BUGÜN 18 MART 2014 SALI

23 Haziran 2012 Cumartesi

Hatice Hanım'ın Sorusunun Cevabı

Bir sorum olacaktı :) Yurtdışından gelen ve türkce dışında 3 dil bilen bir psikoloğun iş bulma şansları yüksekmidir ? Ayrıca, maaşlarda fark oluyormu ? Cavabınız için 

teşekkürler 


Cevap : 
Diplomanız ülkemizde geçerliyse, YÖK denkliğini kabul ediyorsa neden iş bulamayasınız ki? Rehabilitasyon merkezleri,kreşler,özel hastaneler,danışmanlık şirketleri ilk adımda iş bulabileceğiniz yerler.

Yabancı dil avantajınızla firmaların insan kaynakları birimleri başta olmak üzere birçok özel işletme de iş bulabilirsiniz.Bazı danışmanlık şirketleri özellikle yabancı dil arayabiliyor iş alımlarında.

Devlet memuriyetinde yabancı dilin avantajı dil tazminatında ve bazı pozisyonlara yapılacak atamalarda katkı sağlıyor.Akademik personel olmak istiyorsanız dil puanınız (KPDS veya ÜDS) size katkı sağlar.Bunun yanısıra bilimsel araştırmaların yapıldığı proje ekiplerine dahil olabilirsiniz.

Lütfen unutmayın; yabancı dil seviyenizi gösteren ve ülkemizde kabul edilen herhangi bir dil sınavının yeterliliğinizi gösteren sonuç belgesi lütfen dosyanızda bulunsun.

İyi çalışmalar.

Uzman Sayfası

Semiha Hanım'ın Sorusunun Cevabı

merhabalar. ben şu anda bi devlet hastanesine sözleşmeli olarak atandım. ama kadrolu alımlarda türk kamu hastanesini alımını görünce kafamda bazı soru işaretleri oluştu. bu normal devlet hastanesi ataması mı? diğerlerinden farkı nedir?


Cevap : 
Atamanız için memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde hastane ve birliğe bağlı birimler de bulunmaktadır. İlan edilen kadrolar Kamu Hastaneler Birliği'ne bağlı bu yapılara özel olabilmektedir.Madde Bağımlıları, Toplum Ruh Sağlığı Birimi vb. Sağlık Bakanlığı kapsamındaki yeni yapılanmada birçok birime atamalar yapılmış ancak genel sekreterler tümüyle atanmadığı için müdürlüklerin çalışma düzeni ile ilgili yeni çalışma planı net olarak ortaya koyulmadı.Önümüzdeki birkaç ay içinde dinamik bir görünümün ortaya çıkacağını düşünüyorum. Hastanelerin kadrolu değil de sözleşmeli olarak yaptığı atamalar halen devam etmekte çünkü bakanlık politikası bu yönde.Kısacası atamaların hastanelere olduğunu düşünmüyorum.Güncel bilgileri mutlaka eklerim.


Yeni sorunuz veya sorunuza eksik cevap verildiğini düşünüyorsanız lütfen uzmansayfasi@gmail.com adresine bırakınız.


İyi çalışmalar.


Uzman Sayfası

Ali Bey'in 2. Sorusu ve Cevabı

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
 Ancak kafama takılan bir şey daha vardı bu durumla ilgili.
 Yazdığınıza göre muvaffakat hakkı için asaletimizi doldurmamız mı gerekiyor eğer
kadrolu pozisyonda çalışıyor isek. Asaletimizi almadan p10 puanıyla kazandığımız takdirde
muvaffakat hakkımız olmayacak mı?  Örnek olarak yeni kadrolu atandığımız adalet bakanlığında psikolog olarak çalışıyorken ama henüz asaletimizi almamışken birde kadrolu MEB'i kazanmamız durumunda geçiş hakkımız olmayacak mı? Ayrıca MEB için tercih belirtmeden önce çalıştığımız yerdeki amirden önceden izin almış veya haber vermiş olmamız gerektiğini söylüyor kimileri.
   Kusura bakmayın biraz fazla detaylı soruyorum ama durumu tam olarak öğrenebilmek ve buna göre tercihlerde bulunmak istediğim için zamanınızı çalıyorum.Tekrar teşekkürler
 Saygılar.

Cevaplar :

1- Evet (kadrolu) memurlukta asaletiniz onaylanmak zorunda muvaffakat için,
2- Asaletinizi almadan p10 puanıyla atanmak mümkün değil (bildiğim kadarıyla, dilerseniz araştırabilirsiniz),
3- Asaletinizi almadan Adalet'ten MEB veya başka bakanlığa istifa edip belirtilen süre(ay) öncesi geçebileceğinizi sanmıyorum,
4- Kurumlararası geçiş için kurum amirini haberdar etmek önemlidir planlarınızı sağlıklı yapmak için.Yoksa okulu uzatan üniversite öğrencisinin "Hocam askere gideceğim beni bırakmayın" yakarışlarına benzer duruma düşebilirsiniz (Gerçi bu durum tilkiliklerinden ya neyse:) Önce de belirttiğim gibi hastanelerde başhekim özel bir durum yoksa eğer kurumlar arası geçişinizi umursamaz çünkü doktor değilsinizdir,psikolog bulması kolaydır.Emniyet izin vermeyebiliyor.Diğerleri hakkında net bilgi veremem.

Merak ettiğiniz soru varsa veya cevaplarımda yetersiz gördüğünüz noktalar varsa lütfen uzmansayfasi@gmail.com adresine yazın.

İyi çalışmalar.

11 Haziran 2012 Pazartesi

Psikoloji Özel Ders Öğretmeni

EĞİTİM SETİ HAZIRLAYAN KURUMUMUZ İÇİN 
YGS PSİKOLOJİ ÖZEL DERS TECRÜBESİ BULUNAN,
DERSHANE DENEYİMLİ, YGS MÜFREDATINA HAKİM, 
KAMERA KARŞISINDA DERS ANLATABİLECEK,
27-37 YAŞ ARASI TECRÜBELİ ÖĞRETMENLER ARAMAKTAYIZ.


POS Eğitim Danışmanlık
Bilgileri göremiyorsanız sayfayı yenileyiniz
Bilgileri göremiyorsanız sayfayı yenileyiniz
İstanbul Anadolu/Ümraniye
www.posdanismanlik.com

Psikolog İş İlanı

Reflex Danışmanlık Merkezimize Psikolog aramaktayız...
Ankara/Çankaya 
Bilgileri göremiyorsanız sayfayı yenileyiniz
Bilgileri göremiyorsanız sayfayı yenileyiniz
Bilgileri göremiyorsanız sayfayı yenileyiniz

M.E.B Rehberlik Kadrosu'na Atanmak (Ali Bey'in Sorusu)


Soru :  "Merhaba benimde size psikoloji mezunu olarak sorum olacaktı.
Formasyonlu bir psikoloji mezunu olarak halihazırda 4b li veya sözleşmeli olarak çalıştığımızı veya daha işe başlamamış ancak puanımızla yazdığımız yeri kazandığımızı varsayalım.
 Bundan sonra sözleşmeli veya kadrolu çalışıyor iken Milli Eğitim Bakanlığı atamalarında p10 puanımızla Rehber Öğretmen olarak yazdığımız yeri kazandığımız takdirde geçiş süreci nasıl olacak bir bilginiz var mı?  Gene  sözleşmeli veya kadroluda olduğu gibi 1 sene kuralı buradada olacak mı? 
  MEB'e geçişin puanla kazanılmış olması durumda sadece muvafakatın yeteceğini belirtiyor kimileri. Kısacası MEB'in farklı bir statüde olduğundan dolayı ister sözleşmeli ister kadrolu kazanalım sözleşmeli veya kadrolu çalışırken muvakafat aldığımız takdirde istifaya gerek olmadan geçebileceğimizi belirtiyorlar. Ama kimileride 1 sene bekleme kuralının geçerli olduğunu söylüyor. 
  Bu şekilde rehber öğretmenliğe başvurmak isteyenler açısındanda yararlı olabileceğini düşündüğümden benim sorumuda cevaplayıp yayınlarsanız memnun olurdum.

 Saygılar"

Cevap : Ali Bey bahsettiğiniz durum kurumlararası geçiş prosedürüne dahil olan bir süreç.Devlete atandığınızın ilk yılında asaletinizi almanız önemlidir.Bu notum devlete 4a yani memur kadrosu ile atanmış olmanız durumunda geçerli (Bu ay bu konuda MEB il müdürlüğü ile görüşme yaptığım için biliyorum). Muvaffakat durumu sözkonusu bu durum Sağlık Bakanlığı için pek sorun olmuyor yani başhekimlikler doktor harici personelin farklı bakanlığa geçişinde sorun çıkarmıyor ancak diğer bakanlık kurumları nasıl yaklaşım içindeler bilmiyorum.

Sözleşmeli pozisyonunuz hangi kurumda olursanız olun kadrolu pozisyonunuza geçişte sorun oluşturmayacaktır.Sözleşmenin feshi durumunda herhangi bir hukuki durum sözkonusu olmadığı için MEB atamasında rahatlıkla görevinize başlayabileceğinizi düşünüyorum (Şahsi düşüncem).

Özel Not : Atamalarda önceliğin rehberlik bölümü mezunlarında, daha sonra formasyon sahibi branşlarda olduğunu tekrar hatırlatmak isterim.

Sorunuzla ilgili veya yeni bir sorunuz varsa uzmansayfasi@gmail.com adresine mesaj atınız.

Hayırlı olsun.

5 Haziran 2012 Salı

2012/4 Sağlık Bakanlığı Psikolog Alımı


T.C. Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulunan kurumlara Psikolog alınacaktır.


Türkiye Halk Sağlığı Kurumu : 24 Psikolog alacaktır.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu : 34 Psikolog alacaktır.

Kamu Hastaneleri Birliği direkt hastane atamasıdır arkadaşlar bunu lütfen unutmayın.Halk Sağlığı Müdürlüğü kendi içinde eğitim ve farklı çalışmalar yapıyor ama hastane çalışması değil bunu da unutmayın.

Kılavuz 6-11 Haziran 2012 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Adaylar tercihlerini 6-11 Haziran 2012 tarihleri arasında, kılavuzda belirtilen kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.


KILAVUZ ! KILAVUZ ! KILAVUZ ! KILAVUZ ! KILAVUZ ! KILAVUZ ! KILAVUZ ! KILAVUZ !

Editör Notu: 1- Psikolog arkadaşlar Sağlık Bakanlığı üç ayrı müdürlük şeklinde tekrar yapılandı.Bunlar Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği.

                     2- Bu üç kurumda Psikolog alımı yapabiliyor.Bu atamada yukarıda gördüğünüz gibi sadece Halk Sağlığı 24 Psikolog ve Kamu Hastaneleri Birliği 34 Psikolog alıyor. Kamu Hastaneleri Birliği direkt hastane atamasıdır arkadaşlar bunu lütfen unutmayın.Halk Sağlığı Müdürlüğü kendi içinde eğitim ve farklı çalışmalar yapıyor ama hastane çalışması değil bunu da unutmayın.

                     3- Her psikolog klinik psikolog olacak diye bir şart yok.Birçok psikolog arkadaşla konuştuğumda benim okulumda olduğu gibi onlarda da klinik çalışmanın iyi psikolog olmada ne kadar önemli olduğunun vurgulandığını öğreniyorum.Bu yanlıştır ve de yalandır.Birçok arkadaşımız gelişim alanında,eğitim alanında,adli alanda,endüstri alanında,spor alanında,politik alanda potansiyele sahip.Klinik alanda yetersizsin ama bir bakıyorum sen de müthiş bir adli psikolog ışığı var, e o halde neden değerlendirmiyorsun?Kendinde kabul ediyorsan bu gerçeği lütfen harekete geç.