YAKLAŞIK BİR YILDIR BLOGLA İLGİLENEMİYORUM İŞLERİMİN YOĞUNLUĞUNDAN.İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.İNŞALLAH YAZ DÖNEMİNE DOĞRU GÜNCELLEME YAPACAĞIM.BUGÜN 18 MART 2014 SALI

26 Ocak 2011 Çarşamba

Psikologlar "Memur" kadrosuna başvurabilir mi?

Evet başvurabilirler. "4001" nitelik koduna sahip olan bütün Psikologlar başvurabilir.
4001 : Herhangi bir lisans programından mezun olmak.


Edit : İlan edilen kadro sayısı birçok Psikolog arkadaşımızın beklentilerini karşılamaktan uzak.Kadro sayısına sözümüz yok ancak 30 Mayıs 2011 kadrolu(4a) ve mayıs öncesi Sağlık Bakanlığı sözleşmeli(4b) atamalarına bel bağlayan birçok arkadaşımız var. 
"Memur" pozisyonu sayısı çok fazla ve doğal olarak başvurulacak il ve kurum sayısı o oranda fazla.Ailesine yakın olmak isteyen,düzenini bozmak istemeyen yüksek puanlı Psikologlar pozisyon için başvuru yapabilirler.
Başvuru için gerekli olan özel şartlar varsa lütfen gözden kaçırmayın.

24 Ocak 2011 Pazartesi

Psikologlar "Odyolog" kadrosuna başvurabilir mi?

Evet başvurabilir.Özel şartlardan "7343" nitelik koduna sahip olan bütün Psikologlar başvurabilir.
7343 : Odyoloji alanında yüksek lisans yapmış olmak.

2011 Ocak Sağlık Bakanlığı Psikolog Atama Sonuçları

2011 Ocak Sağlık Bakanlığı Psikolog Atama Sonuçları

KPSS-2010/2 (4a Kadrolu) tercih kılavuzu yayımlandı

PSİKOLOG KADROLARI İÇİN TIKLAYIN

19 Ocak 2011 Çarşamba

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Psikolog İş İlanı

Son Başvuru Tarihi: 03 Şubat 2011 Perşembe Saat:16:00

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 2011 YILI BİRİNCİ MEMUR ALIM DUYURUSU
1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı ile Bağlı Birlik ve Kurumlarında istihdam edilmek üzere "Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak aşağıda durumları açıklanan unvanlardan açıktan atama yoluyla memur alınacaktır.
 
(*) Uzmanlık unvanı memura asalet tasdiki ile birlikte % 90 ve üzeri sicil notu almışsa verilecek olup, aksi taktirde GİHS (İşlem Memuru) olarak göreve devam edecektir.
(**) 2 YYO mezunları "'teknisyen" kadrosunda çalışmayı kabul etmek şartıyla başvurabilecektir.
(***) 3308 sayılı kanuna göre ustalı k-kalfalık belgesi veya bonservis sahibi ve iş tecrübesi olması gerekir.
3. BAŞVURUDA BULUNACAK ADAYLARDA ARANAN ŞART VE NİTELİKLER:
a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen genel şartlar (A bendinin 6'ıncı fıkrası hariç) ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı için aranan özel şartlara sahip olmak.
b. 4 Yıllık Yüksek Okullar için 2010 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (2010-KPSS Lisans), 2 Yıllık Yüksek Okul ve Ortaöğretim Mezunları için 2010 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) girmiş olmak.
c. İlan edilen unvanlar için son olarak mezun olan okul itibariyle öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS'ye girmiş olmak.
ç. Hava Kuvvetleri Komutanlığınca daha önce yapılan sivil memur alımlarında; katılması için çağrı yapılmamış veya kaybetmemiş ya da olumsuz cevap almamış olmak.
d. Başvuru tarihi son günü (03 Şubat 2011) itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 31 yaşından gün almamış olmak. (03 Şubat 1981-03 Şubat 1993 tarihleri arasında doğmuş olmak)
e. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görevler ile Sözleşmeli Subay, Sözleşmeli Astsubay ve Uzman Erbaş/Çavuş olarak daha önce çalışmış veya halen çalışıyor olmamak.
f. Erkek adaylar için Şubat 2011 itibariyle muvazzaf askerlik hizmetini normal süresi içinde fiilen tamamlamış olmak. (5837 sayılı kanunla değişen 1111 sayılı kanununun 2'nci maddesi kapsamında olanlar hariç)
g. Değerlendirmede başarılı olan adaylar için sevk edilecekleri Askeri Hastaneden TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre "TSK'da Sivil Memur Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almış olmak ve güvenlik tahkikatı sonucunda göreve başlamalarında bir sakınca bulunmamak.
h. Kadro unvanlarının hizasında belirtilen niteliklerin tamamına sahip olmak.
4. BAŞVURULAR:
a. Başvurular (www.hvkk.tsk.tr) internet adresine yapılacak olup, 20 Ocak 2011 Perşembe günü saat:09.00'da başlayıp, 03 Şubat 2011 Perşembe günü saat:16.00'da sona erecektir.
b. İnternetten başvuru yapamayanlara müracaatları halinde (başvuru süresince) yardımcı olunacak, posta yoluyla yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.
2
c. Anlaşılmayan konular ve yardım talepleri için 10'uncu maddedeki telefonlar aranabilecek veya elektronik posta adresinden yardım alınabilecektir.
5. BAŞVURULARIN AÇIKLANMASI VE SINAVA KATILACAKLARIN BELİRLENMESİ:
Başvuruları uygun görülerek kabul edilen adaylardan, Hukuk Uzmanı, Uzman, Bütçe Maliye Uzmanı, VHKİ (Mly.Hiz.Me./4 YYYO), VHKİ (İkm.Hiz.Me./2 YYO Erkek), VHKİ (İkm.Hiz.Me. 2 YYO Bayan), Harita Kad.Teknikeri, Sos.Hiz.Uzmanı, Diyetisyen ve Psikolog unvanları için alınacak miktarın beş (5) katı diğer unvanlar için ise alınacak miktarın on (10) katı kadar aday, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre en yüksek puanlıdan başlanarak değerlendirilmeye (mülakat) alınmak üzere internet aracılığı ile en geç 11 Şubat 2011 tarihine kadar ilan edilecektir.
Mülakata gireceği ilan edilen adayların geleceklerini telefon veya elektronik posta ile 17 Şubat 2011 Perşembe saat:16.00'ya kadar bildirmeleri gerekmektedir. Bildirimde bulunmayan adaylar mülakata kabul edilmeyebilecek ve yerlerine 17 Şubat 2011 Perşembe gününden itibaren puan sırasına göre telefonla çağrı yapılacaktır.
6. BELGE KONTROL YERİ, TARİHİ VE SAATİ:
İnternet aracılığı (veya yedekten telefonla) ile sınava (mülakat) katılacağı belirlenen adaylar 8'inci maddede yazılı belgelerle birlikte başvuru şartları ve nitelikleri kontrol edilmek üzere; 9'uncu maddesinin a fıkrasında belirtilen tarih ve saatleri arasında şahsen Hava Kuvvetleri Komutanlığı Nizamiyesine (Bakanlıklar-Ankara) başvuruda bulunacaklardır. Daha sonra veya posta yoluyla yapılacak müracaatlar dikkate alınmayacaktır.
7. YEDEK ADAY ADAYI ÇAĞRILMASI:
21 Şubat 2011 Pazartesi günü başvuruya gelmeyenlerin yerine (5 veya 10 katı esasına göre tespit edilen sayıyı aşmayacak şekilde) saat: 14.00-18.00 saatleri arası en yüksek puanlıdan başlayarak telefonla çağrı yapılabilecek ve adaylar belirlenen tarihlerde sınava alınacaktır.
Ayrıca 21-22-23 ve 24 Şubat 2011 tarihlerinde yapılacak mülakatlardaki müracaat, katılan ve kaybeden durumuna göre ihtiyacın karşılanamadığı değerlendirilen unvanlar için yönetmelikte müsaade edilen oran aşılmamak kaydıyla belirlenen yedek günde 28 Şubat 2011 Pazartesi sınava alınmak üzere telefonla en yüksek puanlıdan başlayarak aday çağrılabilecektir. Bu nedenle adayların telefon numaralarını doğru girmeleri (değişirse bildirmeleri) önem arz etmektedir.
8. SINAVA KATILACAKLARDAN İSTENEN BELGELER:
a. 2010 yılı KPSS sonuç belgesi aslı ve fotokopisi,
b. İş Talep Formu, (İnternet ortamında doldurulup çıktısı alınacak olup, resim yapıştırılacak ve imzalanacaktır.)
c. Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisi, (T.C.Kimlik numarasının Nüfus Müdürlüğünce yazılmış olması gerekmektedir.)
ç. Vukuatlı nüfus kayıt örneği aslı ve fotokopisi,
d. Son üç ay içerisinde çekilmiş, renkli 3 adet vesikalık fotoğraf,
e. En son mezun olduğu okula ait diploma veya geçici mezuniyet belgesi (çıkış belgesi) aslı ve fotokopisi,
f. Askerlik Terhis Belgesi aslı ve fotokopisi,
g. Cumhuriyet Savcılığından alınacak adli sicil belgesi, (sabıka kaydı olanlar için mahkeme kararı.)
ğ. Müracaat edeceği Araç (Oto) Döşemecisi, Oto Boya-Kaportacısı,Boyacı-Badanacı ve Aşçı unvanları için "Ustalık-Kalfalık Belgesi'' ve/veya Bonservis aslı ve fotokopisi,
9. EVRAK TESLİMİ, MÜLAKAT SINAVI VE SINAV SONUÇLARI :
a. Başvuru şartları ve nitelikleri kontrol edilen adaylar aşağıda gösterilen tarihlerde mülakat sınavına katılacaktır.
UNVANIEVRAK TESLİM TARİHİMÜLAKAT TARİH VE SAATİMÜLAKAT YERİ
Hukuk Uzm., Uzman, Bütçe Maliye Uzm., VHKİ (Mly.Hiz.Me/4 YYO.), VHKİ (Mly.Hiz.Me. 2 YYO, VHKİ (İkm.Hiz.Me.Erkek****), VHKİ (İkm.Hiz.Me.Bayan****)21 Şubat 2011 Saat:07.00-10.00 Arası21 Şubat 2011 Saat:10.30 
Sos.Hiz.Me./Uzmanı, Diyetisyen, Psikolog, Harita Kad.Teknr.22 Şubat 2011 Saat:07.00-10.00 Arası22 Şubat 2011 Saat:10.30Hv.K.K.lığı
Ağç İşl.Tekns.(****), Elk.Tekns.(****), Shh.Tes.Tekns.(****), İnş. Tekns.(Duv.Bet.)(*****)22 Şubat 2011 Saat:07.00-10.00 Arası23 Şubat 2011 Saat:08.00Bakanlıklar-Ankara
Araç (Oto) Döş./Oto Boya-Kaport.(*****), Boyacı-Badanacı (*****), Aşçı (*****), Garson(*****),23 Şubat 2011 Saat:07.00-10.00 Arası24 Şubat 2011 Saat:08.00 
(****) VHKİ 2 YYO İkmal Hizmetleri Memuru (Bayan/Erkek)'lerin bilgisayarda hızlı yazı yazabilme, Ağaç İşleri Teknisyeni, Elektrik Teknisyeni, Sıhhi Tesisat Teknisyeni, İnşaat Teknisyeni (Duv. Bet.), Araç (Oto) Döş./Oto Boya-Kaportacısı, Boyacı-Badanacı, Aşçı ve Garsonların ise bilgi, beceri ve iş tecrübelerinin olup olmadığı kontrol edilecektir.
YEDEK MÜLAKAT TARİHİ: 28 Şubat -1 Mart 2011 Pazartesi-Salı'dır.
b. Uygulama sınavı yapılmayacak olup, açıklanan unvanlar için yapılacak bilgi, beceri ve iş tecrübelerine ait kontroller mülakat değerlendirmesinde dikkate alınmaya yöneliktir.
c. Başvuruda aranan koşullardan herhangi birini taşımadığı veya kaybedildiği sonradan tespit edilenler hakkında alım/atama işlemi iptal edilecektir.
ç. Fiili kadro yetersizliği ve hangi yeri isteyen aday adayının sınavı kazanacağı bilinmediğinden, duyuruda bazı unvanlar için ihtiyaç duyulan tüm il/ilçeler yazılmış ancak alınacak miktar ise az gösterilmiştir.
Yedek kazanan adayların hakkı aynı unvandan yeni bir sınav açılana kadar geçerli olup, bu nedenle fiili kadro ve ihtiyaç durumuna göre diğer garnizonlara atandırılmak üzere kendilerine teklif yapılabilecektir.
d. Değerlendirme sonuçları en geç 30 gün içinde adaylara yazılı tebligat yapılarak duyurulacaktır.
e. Kazanan/yedek kazanan aday adalarına yazılı tebligatlar postada gecikmeye meydan vermemek için kurye/kargo ile gönderilecek olup, ücreti alıcı tarafından ödenecektir.
10. İRTİBAT TELEFONLARI VE ELEKTRONİK POSTA ADRESİ:
Telefonlar: 0312 4142174-4142032-4143363-4142601-4142686 Elektronik Posta adresi: "hvkkmemur@hvkk.tsk.tr."

18 Ocak 2011 Salı

Psikolog (Özürlü) Kadrosu Atama Sonuçları

Psikolog Mehmet Can ŞAŞMAZ 'ın özürlü kadrosundan 78 puan ile Edirne'ye ataması yapılmıştır.
Kendisine başarı ve mutluluklar diliyoruz.
Hayırlı uğurlu olsun.

Uzman Sayfası

17 Ocak 2011 Pazartesi

SHÇEK müfettiş yardımcılığı sınav ilanı

Edit : Son Başvuru Tarihi : 04/02/2011 Cuma Saat 18:00
          Arkadaşlar KPSSP109 : 70 baraj şartı vardır lütfen unutmayalım.


KPSS'de üçüncü oturuma katılanların elinde bulunan puan türüdür.Psikoloji bölümü mezunları bu oturuma katılabiliyorlar ve katılanlar 70 puan ve üzeri aldılarsa başvuru hakkına sahipler.
Başarılar.

T.C. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğünden:
T.C. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca Müfettiş Yardımcılığı kadrolarında görevlendirilmek üzere Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı düzenlenmiştir. Toplam 23 Müfettiş Yardımcısı alınacaktır.
I - SINAVA KATILABİLME KOŞULLARI
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartları taşımak,
b) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Sosyal Hizmetler, Psikoloji ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanlarında en az dört yıl eğitim veren ve denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından kabul edilen yerli ve yabancı fakülte veya yüksek okullardan birini bitirmiş olmak,
c) 01 Ocak 2011 tarihi itibariyle 30 yaşını, askerliğini yapmış olanlar için 32 yaşını doldurmamış olmak,
d) Sağlıkla ilgili olarak görevlerini devamlı yapmaya engel bir durumu olmamak,
e) Bu sınava daha önce birden fazla katılmamış olmak,
f) Sicil, tutum ve davranışları yönünden SHÇEK Müfettişliğine engel durumu bulunmamak,
g) Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak,
h) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından; 27-28/06/2009 veya 10-11/07/2010 tarihli Kamu Personeli Lisans Seçme Sınavlarının birinden KPSSP 109 puan türünden 70 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda; en yüksek puan sıralamasına göre ilk 460 kişi içerisinde bulunmak (460 ıncı adayla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilirler),
i) Süresi içinde başvurmak ve başvuru belgesi ile birlikte istenilen belge ve bilgileri SHÇEK Teftiş Kurulu Başkanlığına teslim etmiş olmak.
II - BAŞVURU SIRASINDA İSTENİLEN BELGELER
Giriş Sınavına girmek isteyenler SHÇEK Teftiş Kurulu Başkanlığına:
a) T.C. Kimlik Numarası beyanı,
b) Başvuru sahibi tarafından doldurulacak sınav başvuru formu,
c) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya SHÇEK Teftiş Kurulu Başkanlığınca onaylı örneği,
d) İki adet vesikalık fotoğraf,
e) KPSS Sınav Sonuç Belgesinin aslı veya SHÇEK Teftiş Kurulu Başkanlığınca onaylı örneği ya da bilgisayar çıktısı,
ile müracaat ederler.
(Yazılı sınavı kazanacak adaylardan sözlü sınava girmeden önce istenecek belgeler ayrıca belirtilecektir.)
İstekliler, başvuru formunu ve sınava giriş şartlarını içeren ilan metnini Işıklar Caddesi No:16 Ulus/ANKARA adresindeki SHÇEK Teftiş Kurulu Başkanlığından temin edebileceklerdir. Ayrıca, Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı başvuru formu ve ilan metni http://www.shcek.gov.tr internet adresinden de temin edilebilir.
III - SINAV ŞEKLİ VE KONULARI
Giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav aşamalarından oluşur.
1 - Yazılı ve sözlü sınav;
a) Hukuk,
1) Anayasa Hukuku ve T.C Anayasası,
2) İdari Hukukunun Genel Esasları, İdari Yargı,
3) Ceza Hukukunun Genel Esasları ve Kamu İdaresinin Güvenilirliğine ve İşleyişine Karşı Suçlar,
4) Medeni Hukuk,
5) Borçlar Hukuku.
b) İktisat,
1) İktisat Teorileri, Mikro-Makro Ekonomi,
2) Güncel Ekonomik Sorunlar.
c) Maliye,
1) Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikası,
2) Kamu Gelir ve Giderleri,
3) Bütçe,
4) Kamu Borçları.
d) Genel Muhasebe,
e) Sosyal Hizmetler,
1) Türkiye'de sosyal hizmet sistemi, politikaları ve kurumlar,
2) Sosyal hizmetin esasları.
Konularında yapılacaktır. Sınavda tam not 100 dür. Yazılı sınavda başarılı olmak için, alınacak notun en az 70 olması ve yazılı sınav puan sonuçlarına göre yapılan başarı sıralamasında 69 aday içerisinde bulunmak gerekmektedir.
IV- SINAV TARİHİ VE YERİ
Giriş sınavının yazılı bölümü, 19 Şubat 2011 günü Saat: 10.00’da başlamak üzere Ankara’da yapılacaktır. Sınava girilecek yer ve saati gösteren Sınav Giriş Belgesi talepleri halinde adaylara elden teslim edilecek, almamaları halinde adayların haberleşme adresine gönderilecektir. Yazılı sınavın yapılacağı yer http://www.shcek.gov.tr internet adresinden ayrıca duyurulacaktır.
V- BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ İLE YAZILI SINAVLA İLGİLİ İŞLEMLER
Sınava katılmak isteyen adayların, giriş sınavının yazılı bölümü için istenen belgelerle birlikte 24.01.2011 - 04.02.2011 tarihleri arasında (en geç 04 Şubat 2011 günü Saat 18.00’e kadar) SHÇEK Teftiş Kurulu Başkanlığı Işıklar Caddesi No: 16 Ulus/ANKARA adresine şahsen veya postayla başvurmaları gerekir. Postadaki gecikmeler ve 04.02.2011 tarihinden sonra yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.
Yazılı sınavına katılmaya hak kazanan adaylar ile yazılı ve sözlü sınav sonuçları http://www.shcek.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.
Yazılı sınavda kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport gibi fotoğraflı bir kimlik belgesinin bulundurulması gerekmektedir.

13 Ocak 2011 Perşembe

Sağlık Bakanlığı 13 Ocak 2011 Sözleşmeli Personel Tercih Listesi

Edit : Daha önce 46 kişiden ve doğu,güneydoğu olarak bildirilen boş kadro sayısının 128 kişi olduğunu gördük ilan edilen listelerle.

Listeler için tıklayın :
Tablo 1. Merkezi Bütçe 53 boş kadro
Tablo 2. Döner Sermaye 75 boş kadro

Puanı Olan bütün Psikolog arkadaşlara güzel tercihler yapmaları konusunda elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız.Danışmak istediğiniz her türlü konu için "İletişim" sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

Hayırlı ve de uğurlu olsun.

11 Ocak 2011 Salı

Hangi kurumun, ne kadar kişiye ihtiyacı var?

Edit : 13 Ocak sözleşmeli atamalarında 46 Psikolog,
24 Ocak kadrolu atamalarında 169 Psikolog
yani toplamda 215 Psikolog ataması yapılacak.
KPSS 2010 KPSSP3 sahip olan Psikolog sayısı 2,869.

Çok iyi bir rakam gibi geliyor tercihe açılan boş kadro sayısı.

Ama...   Diyelim ki 2,000 puan sahibi tercih yapmadı,geriye kalır 869. 869 kişiden 215'i yerleşse Ocak-Şubat atamalarında geriye kalır 654 kişi (boşta).

İstatistik bunu söyler ama anlamlı ya da anlamsız olduğunu yüksek puanlıların tercihi belli edecek.
Moral bozmadan yola devam derim.


Haber :


Kamu kurum ve kuruluşları, Aralık ayında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına göre 6 bin 560 yeni memur alacak.

AA muhabirinin Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Devlet Bakanlığından edindiği bilgiye göre, öğretmenler ile kariyer meslek memurları dışındaki kadro ve pozisyonlarda bu yılın ilk memur atamaları önümüzdeki ay gerçekleştirilecek. Bu şekilde kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen toplam 6.560 kadro ve pozisyon için yeni memur alımında bulunulacak.

KPSS'ye katılan memur adayları, 24 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında belirlenen kadro ve pozisyonlar için ÖSYM Başkanlığının ''www.osym.gov.tr'' adresi üzerinden tercih işlemi yapacak.

-KİM, NE KADAR MEMUR ALACAK?-
2010 yılı Aralık ayındaki KPSS'ye göre ilk defa kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak personelin 1.557'si Bakanlıklarda, 1.693'ü Bakanlıklara bağlı Müsteşarlık ve Genel Müdürlüklerde, 431'i Başkanlıklarda, 853'ü üniversitelerde, 932'si de Mahalli İdareler, İl Özel İdareleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ve Birlik Müdürlüklerinde görev yapacak.

Bu yerleştirmede Sağlık Bakanlığı 541, İçişleri Bakanlığı 380, Ulaştırma Bakanlığı 236, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 140, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 86, Adalet Bakanlığı 83, Dışişleri Bakanlığı 75, Çevre ve Orman Bakanlığı 11, Kültür ve Turizm Bakanlığı da 5 yeni memur alacak.

Müsteşarlık ve Genel Müdürlüklerde ise en fazla memur alımını 337 memur ile Gümrük Müsteşarlığı gerçekleştirecek. Bunu 277 memurla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 213 memurla SHÇEK, 202 memurla Karayolları, 198 memurla da DSİ izleyecek.

Sosyal Güvenlik Kurumunun 164 yeni memur alımında bulunacağı bu yerleştirmede, mahalli idarelerde istihdam edilecek 932 yeni memurun 525'i İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinde, 58'i de Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüklerinde çalışacak.

Bu dönemde KİT'lere de 1.094 yeni memur alınacak. Bu memurların 236'sı Türkiye Elektrik İletim A.Ş, 195'i Toprak Mahsulleri Ofisi, 170'i Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü, 144'ü de Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü bünyesinde işe başlayacak.

Yeni memurların 529'u lise, 1.698'i 2 yıllık yüksekokul, 4.333'ü ise 4 yıllık yüksekokul mezunları arasından seçilecek.

-95 DEĞİŞİK KADROYA ATAMA YAPILACAK-
Bu yılın ilk memur alımında 95 kadro ve pozisyona atama yapılacak.

Yeni memurların 1.273'ü mühendis, 865'i veri hazırlama işletmeni, 428'i hemşire, 331'i bilgisayar işletmeni, 240'ı tekniker, 187'si muhafaza memuru, 169'u psikolog, 161'i enformasyon memuru, 101'i zabıt katibi, 96'sı da şoför olacak.

Sekreterden tahsildara, tren teşkil memurundan yol bekçisine kadar değişik meslek gruplarında yer alacak yeni memurların kadro ve pozisyonları ile buralara yapılacak atama sayıları şöyle:

Ambar memuru (101), arama ve kurtarma teknisyeni (98), arşiv memuru (3), aşçı (1), avukat (88), ayniyat memuru (2), bekçi (4), bilet kontrol memuru (10), bilgisayar işletmeni (331), bilgisayar mühendisi (3), biolog (5), çevre mühendisi (3), çocuk eğitimcisi (1), çocuk gelişimcisi (20), çözümleyici (18), dağıtıcı (6), dava takip memuru (18), diyetisyen (29), ebe (60), elektrik mühendisi (2), elektrik-elektronik mühendisi (1), endüstri mühendisi (11), enformasyon memuru (161), fen memuru (1), fizikçi (10), fizyoterapist (98), harita mühendisi (24), hemşire (428), hizmetli (40), hukuk müşaviri (7), icra memuru (35), inşaat mühendisi (57), inşaat teknikeri (2), istatistikçi (7), istidlalci (6), jeofizik mühendisi (18), jeoloji mühendisi (18), kaloriferci (15), kimya mühendisi (2), kimyager (19), kontrol memuru (1), koruma ve güvenlik görevlisi (41), kütüphaneci (13), laborant (3), makina mühendisi (4), manevracı (1), matematikçi (2), memur (893), meteoroloji mühendisi (5), mimar (119), muayene memuru (42), muhafaza memuru (187), muhasebeci (21), mühendis (1.123), mütercim (15), odyolog (5), orman muhafaza memuru (2), öğretmen (12), pedagog (15), peyzaj mimarı (1), programcı (25), psikolog (169), rasatcı (1), restoratör (1), sağlık fizikçisi (12), sağlık memuru (23), sağlık teknikeri (45), sağlık teknisyeni (17), sanat tarihçisi (1), santral memuru (34), satınalma memuru (20), satış memuru (8), sayaç memuru (1), sekreter (33), sosyal çalışmacı (180), sosyolog (11), şehir plancısı (31), şoför (96), tahsildar (8), tapu arşiv memuru (40), teknik ressam (2), tekniker (240), teknisyen (159), teknisyen yardımcısı (7), tercüman (1), topoğraf (1), tren teşkil memuru (6), uzman yardımcısı (12), veri hazırlama kontrol işletmeni (865), veteriner hekim (22), veznedar (13), yol bekçisi (2), yurt yönetim memuru (103), zabıt katibi (101), ziraat mühendisi (2)

-MEMUR ALACAK KURULUŞLAR-
Yeni memurların istihdam edileceği bazı kamu kuruluşları da şöyle:

KAMU KURULUŞLARI MEMUR SAYISI

------------------------------------- ------------

Bakanlıklar 1.557

Adalet Bakanlığı 83

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 86

Çevre ve Orman Bakanlığı 11

Dışişleri Bakanlığı 75

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 140

İçişleri Bakanlığı 380

Kültür ve Turizm Bakanlığı 5

Sağlık Bakanlığı 541 

Ulaştırma Bakanlığı 236

Genel Müdürlük ve Müsteşarlıklar 1.693

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri G.M. 150

Aile ve Sosyal Araştırmalar G.M 2

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü 5

Basın Yayın ve Enformasyon G.M 7

Darphane ve Damga Matbaası G.M 2

Devlet Meteoroloji İşleri G.M 9

Devlet Opera ve Balesi G.M 5

Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı 6

Devlet Su İşleri G.M 198

Dış Ticaret Müsteşarlığı 8

Elektrik İşleri Etüd İdaresi G.M 9 

Gümrük Müsteşarlığı 337

Hudut ve Sahiller Sağlık G.M 1

İller Bankası G.M 48

Karayolları G.M 202

Maden Tetkik ve Arama G.M 31

Milli Piyango İdaresi G.M 10

Sivil Havacılık G.M 2

SHÇEK 213

Tapu ve Kadastro G.M 277

Türkiye İş Kurumu G.M 55

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu G.M 116

Başkanlıklar 431

Adli Tıp Kurumu Başkanı 28

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı 1

Atatürk Kültür Merkezi 2

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu 3

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Baş. 23

Danıştay 11

GAP İdaresi 5

MSB Akaryakıt İkmal ve Nato Pol. Tes. İşl. 15

ÖSYM 1

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi 1

Sosyal Güvenlik Kurumu 164

Türk Dil Kurumu 5

Türk Patent Enstitüsü 2

Türk Tarih Kurumu 9

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu 55

Yargıtay 8

YÖK 3

Yüksek Seçim Kurulu 95

Üniversiteler 853

Mahalli İdareler, İl Özel İdareleri, İl

afet ve Acil Durum Müdürlükleri 932

Kamu İktisadi Teşebbüsleri 1.094

AA-09 Ocak 2011 Pazar, 10:55:18

7 Ocak 2011 Cuma

2011 KPSS Yerleştirme Takvimi

SıraYerleştirme AdıTercih Bildirim SüresiBaşvuru YeriSonuç Açıklama Tarihi
1.KPSS-2011/3: Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme13.01.2011 17.01.2011www.osym.gov.tr 
2.KPSS-2010/2: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme24.01.2011 02.02.2011www.osym.gov.tr 
3.KPSS-2011/1: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme30.05.2011 08.06.2011www.osym.gov.tr 
4.KPSS-2011/2: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme21.11.2011 30.11.2011www.osym.gov.tr 

6 Ocak 2011 Perşembe

12 bin sözleşmeli sağlık personeli alımına, 13 Ocak'ta başvuru alınacak

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması
Sağlık Bakanlığının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edeceği sözleşmeli pozisyonlara yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacaktır.
Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2011/3 Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzunda ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek pozisyonlar yer almaktadır. Kılavuz 13-17 Ocak 2011 tarihleri arasında ÖSYM’ninhttp://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.
Kılavuzda yer alan pozisyonlardan tercih yapabilmek için, 10-11 Temmuz 2010tarihlerinde yapılmış olan 2010-KPSS Lisans veya 28 Kasım 2010 tarihinde yapılmış olan 2010-KPSS Ortaöğretim/Önlisans’a girilmiş ve ortaöğretim mezunları içinKPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanının alınmış olması gerekmektedir.
Adaylar tercihlerini 13-17 Ocak 2011 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, internet üzerinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Tercih süresi kesinlikle uzatılmayacaktır.
KPSS-2011/3 Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

3 Ocak 2011 Pazartesi

Psikolog İş İlanı

Bodrum SYDV Sosyal Hizmet Uzmanı Alım İlanı


MUĞLA İLİ BODRUM İLÇESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞI'NDA SOSYAL HİZMET UZMANI OLARAK GÖREV YAPMAK ÜZERE,4 YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNU(SOSYOLOJİ YA DA PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ),KPSS'DE EN AZ 70 PUAN ALMIŞ,ARAÇ KULANABİLECEK,1 (BİR) BAYAN PERSONEL ALINACAKTIR.
BELİRTİLEN ŞARTLARA UYANLARIN 14.01.2011 CUMA GÜNÜ MESAİ SONUNA KADAR BODRUM İLÇESİ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI BAŞKANLIĞINA(BODRUM KAYMAKAMLIĞI-HÜKÜMET KONAĞI BODRUM) BİZZAT MÜRACAAT ETMELERİ GEREKMEKTEDİR.

Psikolog İş İlanı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
Üniversitemiz birimlerinde 657 sayılı devlet memurları kanunun 4.maddesinin B fıkrası gereğince istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı kararname ve ekteki değişiklikler çerçevesinde sözleşmeli personel alınacaktır. Sözleşmeli personel pozisyonlarına; 28.06.2007 tarih ve 26566 sayılı resmi gazetede yayımlanan sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin esaslarda değişiklik yapılmasına dair esaslarda yer alan ek 2.maddesinin b fıkrasına göre en son yapılan KPSS (B); (Lisans mezunları için KPSS P3, Önlisans mezunları, için KPSS P93) gurubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle alınacaktır.

PSİKOLOG KİMDİR?

Son dönemde Psikoloğun kim olduğu ve Psikologluk mesleğinin nasıl icra edileceği çeşitli şekillerde
gündeme getirilmiştir. Bu süreç kamuoyunda konu ile ilgili belirsizlik yaratmıştır. Bu açıklamanın amacı
Psikolojinin tanımı, Psikologların eğitimleri ve çalışma alanları hakkında bilgilendirme yapmaktır.
Psikoloji insanın düşünce, duygu ve davranışlarını inceleyen, bunların ortaya çıkış nedenlerini ve nasıl
değişebileceğini ortaya koyan bilim ve uygulama dalıdır. Psikoloji evrensel düzeyde tanımlanmış 50’nin
üzerinde uzmanlık alanı olan BAĞIMSIZ bir BİLİM ve MESLEK alanıdır. Psikoloji, 130 yıllık köklü bir bilim
dalı olup, araştırmalarını ve uygulamalarını yüzlerce bilimsel dergi aracılığıyla dünyaya yaymakta ve
başta sağlık olmak üzere ilgili bilim alanları için gerekli olan temel bilgiyi üretmektedir.
Ülkemizde 47 üniversitede YÖK tarafından onaylanmış psikoloji bölümleri eğitim vermektedir.
Üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitiminde temel alanları kapsayacak şekilde Psikoloji kodlu 24-26 ders
olup bunların toplamı 1000 – 1100 saat etmektedir. Tipik bir Psikoloji lisans eğitiminde verilen başlıca
derslerden bazıları şöyledir: Sosyal Psikoloji (70 saat), Öğrenme Psikolojisi (56 saat), Gelişim Psikolojisi
(70 saat), Biyolojik Psikoloji (56 saat), Kişilik Kuramları (70 saat), Bilişsel Psikoloji (56 saat), Psikopatoloji
(70 saat), Klinik Psikoloji (56 saat), Psikolojik Ölçme ve Değerlendirme (70 saat), Endüstri ve Örgüt
Psikolojisi (56 saat). Psikologlar mezun olduktan sonra adalet, eğitim, özel eğitim, sosyal hizmetler,
spor, trafik, emniyet, endüstri ve örgüt ve sağlık gibi alanlarda bağımsız bir meslek grubu olarak görev
yapmaktadırlar.
Son dönemdeki tartışmalar özellikle, psikoterapi ve psikolojik destek hizmetlerinin kim tarafından ve
nasıl icra edileceği noktasında yoğunlaşmaktadır. Psikoterapi ve psikolojik destek, tüm gelişmiş
ülkelerde psikolojik hizmetler olarak tanımlanmakta ve gerekli eğitimi almış psikologlar tarafından da
bağımsız bir şekilde uygulanmaktadır. Örneğin YÖK mevzuatına uygun olarak düzenlenmiş Klinik
Psikoloji yüksek lisans eğitiminde yaklaşık 610 - 630 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim verilmektedir.
Tipik bir klinik psikoloji yüksek lisans programında verilen dersler arasında Kişilik ve Psikoterapi
Kuramları (42 saat), Psikoterapi Kuramları ve Uygulamaları (42 saat), İleri Psikolojik Testler (84 saat),
Temel Psikoterapötik Beceriler (42 saat), Psikoloji Uygulamalarında Etik Prensipler (36 saat), Aile
Terapisi (28 saat), Çocuklarda Davranış Anormallikleri (28 saat), Psikoterapi Stajı ve Uygulamalı Eğitimi
(ort. 250 saat) sayılabilir.
Klinik Psikologlar psikolojik sorunlar açısından bireylerin durumunu değerlendirebilmek ve
tanımlayabilmek amacıyla görüşme yöntemini kullanır, gerekirse psikolojik testler uygular ve
yorumlarlar. Bireylerin değişimi ve gelişimi amacıyla da çeşitli psikoterapi yöntemleri uygularlar. Klinik
Psikologlar başta olmak üzere tüm psikologlar çalışmalarında hiçbir şekilde tıbbi bir müdahalede
bulunmazlar. Birey, aile ve toplum düzeyindeki çalışmalarında psikososyal müdahaleler ve yöntemler
kullanırlar.
Türk Psikologlar Derneği Avrupa Birliği Standartlarına uygun Psikoloji lisans eğitiminin gerekliliklerini
belirlemiş ve 2010 yılında Türkiye’de verilen lisans eğitiminin denetlenmesi ve onaylanması yetkisini
YÖK’ten almıştır. Yüksek lisans eğitimlerinin akreditasyon çalışması da tamamlanmak üzeredir. Avrupa
Birliği tarafından resmi olarak tanınan ve Türk Psikologlar Derneği’nin üyesi olduğu Avrupa Psikologlar
Birlikleri Federasyonu (EFPA) tarafından verilen Psikoterapi Uzmanı Psikolog unvanı almaya hak
kazanan klinik psikologlarımız vardır. Derneğimiz bütün konularda Avrupa başta olmak üzere dünyadaki
bilimsel ve mesleki kuruluşlarla birlikte çalışmaktadır. Meslektaşlarımız bir yandan ülkemizi temsil
ederken diğer yandan da ülkemizdeki çalışmaları dolayısıyla ülkemizin sesini ve adını duyurmaktadır.   Psikoloji bilimini temel alan Psikologluk mesleği, başta Avrupa olmak üzere tüm gelişmiş ülkelerde
kendi meslek yasalarıyla güvence altına alınan BAĞIMSIZ bir MESLEK grubudur. Yani başka bir meslek
grubunun sorumluluk ve denetimi altında olmadan çalışabilir. Ülkemizde ise değişik alanlarda hizmet
veren psikologların çalışmalarını düzenleyen ve denetleyen bağımsız bir meslek yasası ya da meslek
odası bulunmamaktadır.
Psikolojik hizmetlerin işinin ehli kişiler tarafından ve etik ilkelere uygun olarak uygulanması kamu ve
insan hakları açısından önemlidir. Bu alanda çalışanların ve bu hizmeti alan halkımızın hakları, hizmetin
yararları ve hizmetin kalitesinin denetlenebilmesi için acil olarak BAĞIMSIZ BİR PSİKOLOGLAR MESLEK
YASASINA ihtiyaç vardır.
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.
Türk Psikologlar Derneği
Psikolog bilim insanlarını ve uygulamacılarını yetiştiren hocalarımızı temsilen
Psikoloji Bölüm Başkanları
Prof. Dr. F. Betül Aydın; Prof. Dr. Orhan Aydın; Prof. Dr. Nuri Bilgin; Prof. Dr. Tülay Bozkurt; Prof. Dr.
Serdar Değirmencioğlu; Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn; Prof. Dr. Ali Dönmez; Prof. Dr. Canan Ergin
(Dekan); Prof. Dr. Ali Gitmez; Prof. Dr. Gülden Güvenç; Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı; Prof. Dr. Salih Yaşar
Özden; Prof. Dr. Dilek Şirvanlı Özen; Prof. Dr. Diane Sunar (Dekan); Prof. Dr. Nebi Sümer; Prof. Dr.
Nesrin Hisli Şahin; Prof. Dr. Refia Palabıyıkoğlu; Prof. Dr. Ali İzzet Tekcan; Prof. Dr. Hasan Gürkan
Tekman; Prof. Dr. Medaim Yanık; Prof. Dr. Haluk Yavuzer; Prof. Dr. Ünsal Yetim; Prof. Dr. Sezen
Zeytinoğlu; Doç. Dr. Tevfik Alıcı; Doç. Dr. Hakan Çetinkaya; Doç. Dr. Emre Özgen; Doç. Dr. Gökhan
Malkoç; Doç. Dr. Nihal Mamatoğlu; Yrd. Doç. Dr. Hale Aksuna; Yrd. Doç. Dr. Neşe Alkan; Yrd. Doç. Dr.
Ilgın Gökler Danışman; Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğan; Yrd. Doç. Dr. V. Doğu Erdener; Yrd. Doç. Dr. Murat
Kurt; Yrd. Doç. Dr. Meltem Narter; Yrd. Doç. Dr. Hatem Öcel; Yrd. Doç.Dr. Gaye Saltukoğlu; Yrd. Doç. Dr.
Ebru Taysı; Yrd. Doç. Dr. Ozanser Uğurlu; Yrd. Doç. Dr. Fatma Alev Yalçınkaya